A bambusz növény számos hasznos tulajdonságáról híres, rendkívül gyorsan növő, széleskörűen felhasználható. Díszítő értékén túl hasznos építőanyag, környezetbarát eszközök alapanyaga, ráadásul igen hasznos élelmi forrás is. Szárának feldolgozásával nyerik a bambuszrost lisztet is, ami szinte teljes mértékig hasznos rostokból állnak. Szénhidrát- és zsírtartalma elenyésző, így mind diétázók, mind cukorbetegek étrendjébe könnyedén beilleszthető. Emellett a paleolit diétában is népszerű alapanyag. Természetes módon teljesen gluténmentes alapanyag, így gluténérzékenyek számára is kitűnő alternatíva.
Bambuszrost liszt felhasználási javaslat
A bambuszrost liszt tökéletes hozzávaló sütemények, kenyerek és pékáruk tésztájának állományjavítására. A paleo és gluténmentes lisztek jellegzetesen szemcsés, morzsálódó állagot adnak önmagukban, így bambuszrost liszt hozzáadásával segíthetünk ezen a problémán, hatására a kéreg ropogós, a tészta belseje pedig kellemes puha és foszlós lehet.
Nettó tömeg:200 g
Összetevők:100 % bambuszrost liszt
Származási hely:EU
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia:752 kJ / 188 kcal
Zsír:0,3 g
- amelyből telített zsírsavak:0 g
Szénhidrát:<0,1 g
- amelyből cukor:<0,1 g
Fehérje:0,2 g
Rost:99 g
-Só: <0,01g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!