Eritrit porcukor 500 g
Eritrit porcukor 500 g
1 203 Ft

Eritrit porcukor 500 g

Az eritrit egy természetes cukoralkohol, ami nagyon kevés energiát szolgáltat. Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Por formában kiválóan alkalmas sütemények díszítésére, valamint hideg krémek és italok esetén is célszerű választás a gyorsabb oldódásnak köszönhetően.
1 203 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Részletek

Leírás



Az eritrit természetes formában, kis mennyiségben megtalálható gombákban, szőlőben, dinnyében, körtében, valamint különböző, erjesztéssel készült ételekben. Az iparban ma mikrobiológiai és kémiai folyamtok révén állítják elő. 1848-ban John Stenhouse, brit kémikus fedezte fel friss és erjesztett gyümölcsökben. 1990 óta a japán élelmiszeriparban használják cukorkák, csokoládék, gyümölcszselék és lekvárok, italok valamint egyéb termékekben cukor helyettesítésére. 1997-ben, az USA-ban is engedélyezték használatát, majd 2001-ben teljesen biztonságosnak nyilvánították. Európában 2003 óta van forgalomban.



Élelmiszeriparban édes íz kialakításán kívül stabilizátorként használják vízmegkötő képessége révén, alkalmazzák hordozóanyagként, sűrítőanyagként, íz- és pH érték stabilizálásra. Élelmiszeripari kódja E-968.



Szervezetre gyakorolt hatása



Glikémiás indexe 0, nem növeli a vércukorszintet és nem vált ki inzulinválaszt, így diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. Nagy része a vékonybélben gyorsan felszívódik, majd több mint 90 %-a 24 órán belül változatlanul távozik a szervezetből. Nagyobb mennyiség egyszeri elfogyasztása puffasztó, hashajtó hatást válthat ki! A szájban található baktériumok nem képesek hasznosítani, így nem okoz fogszuvasodást.



Felhasználási javaslat



Állagának és ízének köszönhetően a kristálycukorhoz hasonló módon, változatosan felhasználható italokban, lekvárokban, különböző desszertek készítése során. Édesítőereje 60-80%-a a kristálycukorénak, így ugyanolyan édes íz eléréséhez több mennyiségre van szükség. Íze édes, hűsítű hatású. 160°C felett veszít édes ízéből. Nem karamellizálódik. Mivel gátolja a gombák szaporodását, így kelt tészták készítésére nem alkalmas. Por formában kiválóan alkalmas sütemények díszítésére, valamint hideg krémek és italok esetén is célszerű választás a gyorsabb oldódásnak köszönhetően.


Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: por eritrit (eritritol)

Glikémiás index: 0

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 0,8 kJ / 0,2 kcal
- Zsír: 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
- Szénhidrát: 99,9 g
- amelyből cukor: 0,0 g
- amelyből poliolok: 99,9 g
- Fehérje: 0,0 g
- Rost: 0,0 g
- Só: 0,0 g

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek