Leírás
A hajdina (Fagopyrum esculentum) másnéven pohánka, tatárka, haricska, vagy kruppa, egy eredetileg Ázsiából származó növény. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, tehát nem gabonaféle. A hajdina fő tápanyaga a szénhidrát, aminek nagy része keményítő (kb. 55-75%) és élelmi rost (kb. 17-20 %). A magas rosttartalom a helyes bélműködést segíti elő. Ahogy a számtalan tájnyelvi változata is mutatja, hazánkban is évszázadok óta ismert és termesztett növény. Több száz éves feljegyzések tanúsága szerint főként kása és leves készült belőle, de Simai Kristóf piarista szerzetes XVIII. századból fennmaradt, kézzel írt receptgyűjteményében például a véres hurka alapanyagául szolgált.
Nettó tömeg: 1000 g
Összetevők: hajdinaliszt
Származási hely: EU
Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék alapanyaga alapvetően gluténmentes, azonban a csomagolás nem 100%-ban gluténmentes üzemben történik, ezért előfordulhat glutén szennyezettség."
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 14369 kJ / 344 kcal
- Zsír: 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,03 g
- Szénhidrát: 63,4 g
- amelyből cukor: 0,7 g
- Fehérje: 13,5 g
- Rost:5,9 g
- Só: 0,013 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!