Leírás
A perjefélék családjába tartozó kölest már 6000 ezer évvel ezelőtt is termesztették Mezopotámiában, sőt egyes források szerint Kínában már 10 000 ezer éves múltra tekint vissza a köles ősének felhasználása. Az évezredek során az egész világban elterjedt, hazánkban is több száz éve termesztik takarmányozási és élelmezési céllal, így környezetvédelmi megfontolásból is remek választás a hazai köles.
Köles felhasználási javaslat
A köles semleges íze miatt sokoldalúan felhasználható. Főzve, párolva remek köret készíthető belőle, ami változatosan fűszerezhető. Készíthető belőle fasírt, töltelék, különböző sós-ropogós snack. Édességek esetén is tökéletes alapanyag, például kása, felfújt, vagy akár töltött gombóc is könnyedén készíthető belőle.
Nettó tömeg: 1000 g
Összetevők: hántolt köles
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1510 kJ / 361 kcal
- Zsír: 3,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
- Szénhidrát: 65 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 12 g
- Rost: 8,2 g
- Só: 0,05 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!