A kesudió előnyei és az egészségre gyakorolt pozitív hatásai
1. A kesudió csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kialakulásának kockázatát
2. Felveszi a harcot a koleszterinnel szemben
3. Megvéd az epekő kialakulásával szemben
4. Magas a zsírtartalma, ennek ellenére segít a fogyásban
5. Már heti két adag csökkentheti a rák kialakulásának a kockázatát
6. Kiváló K-vitamin forrás, amely a csontok egészségéért felel
7. Támogatja az agy egészséges működését
8. Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának a kockázatát
9. Megvéd a kellemetlen fejfájástól
10. Az esszenciális zsírsavak az egészséges bőrért felelnek
11. A kesudió magnéziumtartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást
12. Rendkívül magas a vitamintartalma
13. Megőrzik az egészséges fogínyt és semlegesítik a szájüregben található baktériumokat
14. Megvéd a makuladegenerációval szemben
A kesudió széles körben felhasználható a konyhában
Nyers formában a kesudió rengeteg az egészségre hasznos tápanyagot tartalmaz, ráadásul ebben a formában van a legjobb ízük. Fogyaszthatjuk reggel, tízóraira, uzsonnára vagy esti nasiként. Ha váratlanul tör rád az éhségérzet, gyors megoldást jelent és rendkívül gyorsan eltelít. Más diófélékkel együtt kedvelt hozzávaló desszertek, torták és gyümölcspoharak díszítéséhez. A mandulával és más száraz terméssel együtt, thai, indiai, ill. kínai konyha gyakran kombinálja rizzsel. Van néhány könnyű és gyorsan elkészíthető kesudiós recept pirított rizzsel, kelbimbóval, ill. paradicsommal.
Összetevők: 100% kesudió
Száraz,hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2416kj/582kcal
Zsír: 43,85g
amelyből telített zsírsavak: 7,78g
Szénhidrát: 26,89g
amelyből cukrok: 5,91g
Fehérje: 18,22g
Rost: 3,3g
Só: 0,012g