Leírás
Az óceáni szigetvilág népei ősidők óta számos módon hasznosítják a kókuszt és annak olaját. A kókuszt magát az Élet Fájának gyümölcseként tisztelik egészségre tett jótékony hatása miatt. A kókuszolaj, kókuszzsír, kókuszvaj kifejezés mind ugyanazt a terméket jelenti, az eltérés csak a különböző hőmérsékleten eltérő halmazállapotot jelöli. Olvadáspontja 24 °C, szobahőmérsékleten tehát szilárd, opálos-fehér színű, szagtalan. 24°C felett olvadni kezd, ebben az állapotban színtelen, szagtalan folyékony olaj.
Kókuszolaj felhasználási javaslat
A kókuszzsír számtalan módon felhasználható a konyhában. Tej és laktózérzékenyek, diétázók, valamint vegánok számára teljes körűen kiváltható vele a vaj, margarin és az állati zsír. Magas hőfokon is alkalmazható (180 °C), így forró, bő olajban való sütésre is remek. Zöldségpástétomok, sós és édes sütemények tésztájának és krémjének is nagyszerű alapanyag lehet.
Hidratáló hatását bőrünk ápolására is bevethetjük. Jó alapanyaga lehet különböző házi arc-és hajpakolásoknak, krémeknek, testápolóknak, szájbalzsamnak.
Nettó térfogat: 1000 ml
Összetevők: 100 % kókuszolaj
Nyomokban glutént, dióféléket, földimogyorót, szezámmagot és zellert tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 3700kJ /900 kcal
- Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 90 g
- Szénhidrát:0 g
- amelyből cukor: 0,0 g
- Fehérje: 0 g
- Rost: 0 g
- Só: 0 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!