Leírás
A konjak liszt a konjak növény gumós gyökerének feldolgozásával nyert, semleges színű és ízű liszt. A konjak liszt rendkívül magas rosttartalommal rendelkezik, ezáltal már néhány grammja is többszörös mennyiségű vizet képes megkötni. Mivel gluténmentes, alacsony glikémiás indexű, szénhidrátszegény élelmiszer, ezért számtalan diétában alkalmazhatjuk búzaliszt, és magas glikémiás indexű keményítők kiváltására. A konjac liszt vízmegkötő képessége a gyomorba kerülve is kifejti hatását, így gyors teltségérzetet biztosít, ami fogyókúrás étrend esetén is előnyös. Paleo étrendben is megengedett liszt.
Konjac liszttel készült étel esetén különösen ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra!
Konjak liszt felhasználási javaslat
A konjac lisztből már pár gramm felhasználásával tökéletes állagú krémet, pudingot, zselét készíthetünk. Emellett nagyban javítható vele a gluténmentes tészták, kenyerek és péksütemények állaga. A konjak liszt felhasználásakor mindig pontosan kövessük a receptekben leírt mennyiséget, mivel rendkívül kis mennyiségben is kifejti hatását.
Nettó tömeg: 100 g
Összetevők: konjac liszt
Származási hely: -
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 782,9 kJ / 187 kcal
- Zsír: 0,52 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,11 g
- Szénhidrát: 3,38 g
- amelyből cukor: <0,03 g
- Fehérje: 0,91 g
- Rost: 82,79 g
- Só: 0,01 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!