Leírás
A kukoricadara a kukorica magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, napjainkban a reformtáplálkozás hatására egyre többen ismerik meg és használják. Gluténmentes!
Kukoricadara felhasználási javaslat
A kukoricaőrleményeket főként kásaételek és lepény vagy kenyér készítéséhez használták. Regionálisan sajátos étel volt Erdélyben a puliszka, a kukoricalisztből - más helyeken darából - készülő, tört, pép jellegű kemény kása. Készítése az idők folyamán az észak-alföldi és észak-magyarországi területekre is kiterjedt. Ezekben a körzetekben az idősebb, falusi emberek ma is fogyasztják, pl. zsírral megöntözve vagy tejjel leöntve. Hagyományőrző rendezvényeken is lehet a kukoricadarából készült termékekkel (pl. málésütemény) találkozni.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: kukoricadara
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1390kJ / 329kcal
- Zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2g
- Szénhidrát: 68,2 g
- amelyből cukor: 0,5 g
- Fehérje: 6,3 g
- Rost: 9,9 g
- Só: 0,03 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!