Leírás
A kuszkusz berber eredetű étel, melyet durumbúza dara és víz felhasználásával készítenek. Nevének jelentése „jól megsodort”, ami hagyományos előállítási módjára utal. A durumbúza és víz keveréket kézzel apró szemekké sodorták, majd átszitálták, majd durumbúza liszttel hintették be és szétterítve szárították, hogy a szemek megfelelően „pergősek” legyenek. Az arab országokban sok háznál a mai napig ilyen eljárással készítik a kuszkuszt.
Kuszkusz felhasználási javaslat
Néhány apró lépés betartásával villám gyorsan, tökéletes állagú köretet kapunk. Ehhez a kimért kuszkuszt tegyük egy hőálló tálba, majd öntsünk rá kétszeres mennyiségű forró vizet, majd fedjük le. Hagyjuk állni kb. 15 percig, néha keverjük át. A kuszkusz semleges ízének köszönhetően bátran kísérletezhetünk fűszerezésével, az arab konyha ízei mellett a magyaros konyha fűszereivel is tökéletesen harmonizál.
Kiváló köret szaftos ételek mellé, de zöldségekkel keverve salátának is tökéletes. Akár édesen is fogyasztható, így percek alatt desszertet is készíthetünk belőle.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: durumbúza, ivóvíz
Allergén: a termék glutént tartalmaz.
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1563 kJ / 373 kcal
- Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4
- Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukor: 3
- Fehérje: 13 g
- Rost: 0,9 g
- Só: -
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!