Leírás
A maca évezredek óta Peruban ginzeng néven ismerik és használják is. Az Andok lejtőin, 4000 méterrel a tengerszint feletti magasságában vadon nő. A kínai és indiai orvostudomány azt vallja, hogy remek stresszoldó hatással bír. A maca por sok pozitív élettani hatást nyújt, például: javítja a májműködést, ízületi gyulladásra remek, hiszen fokozza a porcnövekedést. Javítja a testsúly-kontrollt és hatással van a vércukor szintre.Szabályozza a hormonháztartást és védelmet nyújthat a PMS-kor ellen. Érdemes a csontritkulás elkerülése érdekében a maca port fogyasztani, mert növeli a csontsűrűséget.
Maca por felhasználási javaslat
A maca por remekül elkeverhető az ételekben, vagy akár italokban is, mivel nem karakteres az íze. Remekül passzol gyümölcsökhöz, vagy zöldségekhez, így bármilyen smoothie-ba, shake-be belekeverhetjük. Íze nem annyira erőteljes így remekül illik zabkásába, teába, de akár még a sütéshez és főzéshez is fel lehet használni. Bármilyen kenyérhez és süteményekhez hozzá lehet adni. Szinte bármilyen ételhez és édességhez felhasználhatjuk. Peruban levest is főznek belőle, fűszerként és joghurttal elkeverve is fogyasztják.
Maca por 125g
Összetevők: 100% maca por
Származási hely: Peru
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1347kj/322kcal
Zsír: 1,2g
ebből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 54,8g
ebből cukrok: 31,8g
Rost: 22,3g
Fehérje: 11,3g
Só: 0,07g