Leírás
A nyílgyökérliszt a dél-amerikai nyílgyökér növény föld alatti gumójából előállított, rendkívül finom állagú liszt. A nyílgyökér növény nevét az őslakosoktól kapta, akik a növényt a nyilak okozta sérüléseik gyógyítására használták fel. A nyílgyökérliszt könnyen emészthető (kisgyermekek számára is fogyasztható), magas ásványi anyag tartalmú liszt féle. Igazi "minden mentes" liszt, hiszen nem tartalmaz glutént, fitátokat, lektineket, szaponinokat és egyéb antinutritív anyagokat.
Nyílgyökérliszt felhasználási javaslat
Íze és színe semleges, valamint keményítő tartalma alacsonyabb hőfokon is kifejti sűrítű hatását, így a belőle készülő krémek, mártások, puding esetén nincs szükség olyan hosszú főzési időre, mint búzaliszt, vagy kukoricakeményítő esetében. Más keményítőkkel szemben nem érzékeny a savakra, így savas gyömölcsök, citromlé, ecet stb. jelenlétében is maximális mértékben fejti ki sűrítő hatását. A paleo és gluténmentes kenyerekre és tésztákra jellemző „kemény” és „morzsálódó” állag elkerülhető a nyílgyökérliszt használatával, puhábbá és ruganyosabbá teszi a tésztát. Búzaliszt kiváltása esetében nem ugyanolyan arányú a felhasználási mennyisége; 1 evőkanál búzaliszt körülbelül 1 kiskanál nyílgyökérliszttel váltható ki.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: nyílgyökérliszt
Származási hely: Brazília
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1471 kJ / 348 kcal
- Zsír: 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 84,8 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0,3 g
- Rost: - g
- Só: 0 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!