Részletek
Az alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, De, E), enzimet (klorofill), ásványi anyagot (kálium, jód, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használjuk étrend-kiegészítőként, erősítő szerként.
A japánok csodaételeként is emlegetik. A pajzsmirigy hormontermeléséhez nélkülözhetetlen elem a jód.
Mivel a pajzsmirigy az anyagcserét szabályozza, a jód pedig a pajzsmirigy működését befolyásolja, ennek az elemnek az elégtelen bevitele lassítja a szellemi tevékenységet, zavar következhet be a növekedésben, energiában szegénnyé teszi a szervezetet.
Ezzel párhuzamosan a pajzsmirigy megduzzad (golyva keletkezik), hogy kellő mennyiségű hormont termelhessen. Táplálékaink a jódszegény talaj miatt ebből a nyomelemből nagyon keveset tartalmaznak, ezért pótolnunk kell a jódot.
Kiváló természetes jódforrás a Spirulina alga, amely nagy tisztaságú vizekből származik.