Pörkölt hajdina 500 g
Pörkölt hajdina 500 g
815 Ft

Pörkölt hajdina 500 g

A pörkölt hajdina igen sokoldalúan felhasználható táplálék, emellett kiemelkedő élettani hatásokkal is rendelkezik, így a reform konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.
815 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
Részletek

Leírás



A hajdina (Fagopyrum esculentum) másnéven pohánka, tatárka, haricska, vagy kruppa, egy eredetileg Ázsiából származó növény. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, tehát nem gabonaféle. A hajdina fő tápanyaga a szénhidrát, aminek nagy része keményítő (kb. 55-75%) és élelmi rost (kb. 17-20 %). A magas rosttartalom a helyes bélműködést segíti elő. Ahogy a számtalan tájnyelvi változata is mutatja, hazánkban is évszázadok óta ismert és termesztett növény. Több száz éves feljegyzések tanúsága szerint főként kása és leves készült belőle, de Simai Kristóf piarista szerzetes XVIII. századból fennmaradt, kézzel írt receptgyűjteményében például a véres hurka alapanyagául szolgált.



Pörkölt hajdina felhasználási javaslat



Természetes módon gluténmentes, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, párolva tökéletes köret. Készíthető belőle kása, rizottó, használhatjuk levesbetétként, töltelékek alapanyagának.




Nettó tömeg:500 g

Összetevők: pörkölt hajdina

Származási hely: EU


Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1656 kJ / 391,71 kcal
- Zsír: 2,71 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,59 g
- Szénhidrát: 74,95 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 11,73 g
- Rost: 10,3 g
- Só: 11 mg

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!
Hasonló termékek