Leírás
Gluténmentes diéta esetén sokan szembesülnek azzal, hogy igazi kihívássá válik a hagyományos kenyerek, pékáruk, sütemények és egyéb ételek elkészítése gluténmentes verzióban. A búzaliszt elhagyásával sokszor a legegyszerűbb étel elkészítése is kudarcba fullad, hiszen a gluténmentes lisztek és alapanygok viselkedése nagyban eltér a búzaliszttől. A különböző gluténmentes alapanyagok megfelelő arányú kombinálásával szerencsére kiváló ízű és állagú végeredményt kaphatunk, azonban ezen receptúrák kialakítása hosszadalmas és sokszor sikertelen folyamat. A Balance Food Reform gluténmentes lisztkeverék termékcsalád megalkotásával szerettünk volna segíteni a kezdő és haladó gluténérzékenyeknek és reform módon élőknek, hogy termékeink használatával garantált legyen a konyhai siker!
Próbálja ki Ön is Reform Ropogós Kenyérliszt keverékünket gluténmentes, rusztikusan ropogós kérgű kenyerek és egyéb pékáruk készítéséhez!
Balance Food Reform Ropogós Kenyérliszt (gluténmentes lisztkeverék) felhasználási javaslat
Hozzávalók 500g-os kenyérhez
A citromlevet összekeverjük a vízzel, majd fokozatosan hozzáadjuk a gluténmentes lisztkeveréket és a sót. A tésztát 4-5 percig dagasztjuk, majd 15 percig pihentetjük, mielőtt lisztezett felületen formázzuk. Ezt követően a tetejét megkenjük kókuszolajjal, majd előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 70 percig sütjük. Kezdetben 200 °C -on 50 percig, majd pedig 180 °C -on további 20 percig. Hagyományos sütőben 10 °C-kal magasabb hőmérséklet javasolt. Miután kihűlt szeletelhetjük.
Nettó tömeg: 540 g
Összetevők: kölesliszt, hajdinaliszt, teffmagliszt, tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt, citromsav, szódabikarbóna
Származási hely: EU
Tárolás száraz, hűvös helyen
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1404 kJ / 333 kcal
- Zsír: 2,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
- Szénhidrát: 60,8 g
- amelyből cukor: 2,24 g
- Fehérje: 8,13 g
- Rost: 18,4 g
- Só: 0,03 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!