Leírás
A rizs (Oryza sativa) az emberiség 60 százalékának fő eledele napjainkban is. Fogyasztását főként az Ázsiai konyhával azonosítják, a világ minden pontján elterjedt és népszerű táplálék. Az alapvetően szubtrópusi növényt Európában, így hazánkban is több helyen termesztik. A rizsliszt nem más, mint a héjától megtisztított, majd koptatott fehér rizsszemek őrlésével előállított termék. Jellegzetesen „selymes” tapintású, semleges vagy enyhén rizsre jellemző illatú és ízű. A rizs minden hasznos tápanyaga a rizslisztben is megtalálható őrlés után is.
Rizsliszt felhasználási javaslat
Semleges ízének köszönhetően akár teljes mennyiségben képes kiváltani a búzalisztet olyan ételek esetében, ahol a sikér nem szükséges állomány kialakításhoz, pl. piskóták, krémek és mártások, főzelékek sűrítése. Egyéb esetben (pl. kelt tészták, kenyerek, péksütemények) keverjük más lisztekkel, keményítőkkel, mivel önmagában száraz hatású, túlságosan morzsálódó tésztát kapunk. A kínai rizstészta fő alapanya, ami remek gluténmentes száraztészta alternatíva.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: rizsliszt (fehér)
Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1508 kJ / 359 kcal
- Zsír: 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 79,4 g
- amelyből cukor: - g
- Fehérje: 6,9 g
- Rost: - g
- Só: - g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!