Leírás
A jótékony hatásáról híres vörös szőlőmag feldolgozása során először értékes olaját sajtolják ki, majd a megmaradt pellet őrlésével nyerik a vörös szőlőmaglisztet. A vörös szőlőmag az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal rendelkező alapanyag, a kíméletes, vegyszermentes fizikai eljárásoknak köszönhetően ezek a jótékony hatású antioxidáns anyagok (főként polifenolok, flavonoidok és procianidinek) a vörös szőlőmaglisztben is megtalálhatóak. Emellett rosttartalma is jelentős, míg szénhidráttartalma lisztekhez képest kifejezetten alacsony.
Szőlőmagliszt felhasználási javaslat
A vörös szőlőmaglisztet felhasználhatjuk kenyerek és különféle tészták (piskóták, muffinok, palacsinták) dúsítására. Erőteljes, karakteres íze miatt más lisztekkel kisebb arányban keverve (kb. 3-5 %) javasolt felhasználása. A sütés magas hőfokán is megtartja értékes tápanyagait. Ezen kívül turmixokba, müzlikbe, joghurtba keverve is fogyaszthatjuk.
Nettó tömeg: 500 g
Összetevők: vörös szőlőmagliszt
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 771 kJ / 187 kcal
- Zsír: 5 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
- Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 3 g
- Fehérje: 12 g
- Rost: 35 g
- Só: 0,1 g
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!