Tápióka keményítő (tápiókaliszt) 500 g
Tápióka keményítő (tápiókaliszt) 500 g
611 Ft

Tápióka keményítő (tápiókaliszt) 500 g

A tápiókaliszt, vagy más néven tápióka keményítő főként a gluténmentes konyha, valamint a könnyített paleo konyha egyik kedvelt alapanya. Kiválóan alkalmas sütés és főzés során sűrítésére, liszt helyettesítésére, valamint különböző maglisztekkel keverve javítja a belőlük készült tészták textúráját.

611 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

Leírás



A dél- amerikai eredetű manióka gyökerének feldolgozásával állítják elő a tápiókalisztet, amit magas keményítőtartalma miatt tápióka keményítőnek is neveznek. A manióka gyökeret tisztítják, majd mosással, ülepítéssel és szárítással vonják ki a kész tápiókakeményítőt. A manióka gyökeréből maniókalisztet is készítenek, mely beltartalmilag eltérő a tápiókakeményítőtől, melynek oka a feldolgozásukban lévő eltérés. A manióka termesztése és a tápiókaliszt előállítása Ázsiában is elterjedt, olyannyira, hogy ma már Thaiföld az elsőszámú tápióka keményítő előállító.



Tápióka keményítő felhasználási javaslat



A tápióka keményítővel kiválthatjuk a lisztet sűrítés, habarás, rántás készítése során. Kellemes állagú édes krémek, pudingok, gyümölcszselék is készíthetők felhasználásával. A gluténmentes és paleo kenyerek, péksütemények és egyéb sós és édes tésztákhoz alkalmazva nagyban javítja azok állagát. Segít elkerülni, hogy a készített tészta túl morzsalékos legyen, emellett a ropogós héj kialakításában is nagy szerepet játszik.




Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: tápióka keményítő (tápiókaliszt)

Származási hely: Thaiföld

Átlagos tápérték 100 g termékben:

- Energia: 1491 kJ / 351 kcal
- Zsír: 0,1g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 87 g
- amelyből cukor: 0 g
- Fehérje: 0,3 g
- Rost: 0 g
- Só: 0,01 g


A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A csomagoláson feltüntetett aktuális tápértékek eltérhetnek az itt megadottaktól. Kérjük az aktuális tápértékekről érdeklődjenek Kollégáinknál!

Hasonló termékek